Polyurea - Teollisuuden ja Infrastruktuurin vedeneristekalvo

Polyurea on ruiskutettava elastomeeripinnoite, joka kestää erittäin hyvin kulutusta. Optimaallisesti asennettuna se on ominaisuuksiltaan erittäin kestävä ja vakaa. Tuote on myös täysin immuuni lämpötilavaihteluille ja se säilyttää elastiset ominaisuutensa murtumatta tai pehmenemättä noin -40ºC - +180ºC asteessa.

Polyurea kuivuu keskimäärin kuudessa sekunnissa, mikä mahdollistaa sen käytön vaikean muotoisilla pinnoilla, myös kulmissa. Parhaat ominaisuutensa polyureapinnoite saavuttaa 24 tunnin kuluttua ruiskutuksesta. Tuote kiinnittyy kaikkiin pintoihin kuten huopaan, betoniin, polyuretaaniin, puuhun ja metalliin, ja on täysin vesitiivis. Kestävyytensä johdosta käsiteltyjä tuotteita voidaan siirtää nopealla aikataululla ja pinnoite voidaan käsitellä esimerkiksi kitkan lisäämiseksi.

Polyureapinnoite ei jätä jälkeensä liitoskohtia, saumoja tai muitakaan näkyviä liitosjälkiä ja muodostaa siksi tasalaatuisen, saumattoman ja helposti puhdistettavan pinnan. Päällyste ei myöskään kanna ääntä, joten se sopii akustisesti vaativiin kohteisiin. Tilanteissa, joissa käyttökohteessa varastoidaan lietettä, pinnoite tarjoaa täyden suojan imeytymistä vastaan.

Tuote on saatavilla lukuisissa eri väreissä, valmiiksi värjättynä.

Verrattuna moniin muihin pinnoitemateriaaleihin, polyurea on joustava, saumaton ja kimmoisa. Siksi sitä voidaan käyttää erittäin vaativissa olosuhteissa, joissa materiaalilta edellytetään erityistä kestävyyttä. Polyurealla on monia käyttömahdollisuuksia monissa pinnoitetöissä, pinnoituspaksuudellakaan ei ole rajoituksia.

Polyurealla tehtäviin pinnoitetöihin ei tarvita lainkaan tulitöitä. Siksi se on erittäin turvallinen tuote mm. kattojen vesieristämiseen, koska siitä ei synny paloriskiä. Koska pinnoite tehdään ruiskuttamalla saumattomaksi, koko pinnoitettava rakenne nauttii samaa suojaa, eikä heikkoja saumakohtia ole.

Polyureapinnoitteen kestävyys on omaa luokkaansa. Kovana pinnoitemateriaalina se kestää iskuja sekä kulumista todella hyvin. Pinnoitteen kemikaalien ja korroosionkestävyys takaa, että suojattava rakenne on turvassa ilmasto-olosuhteilta ja kemikaaleilta.

Polyurean käyttökohteet

Katot

Huopakattojen pinnoitukset saumattomiksi ilman tulitöitä

Polyureapinnoituksella katosta saadaan ilman tulitöitä täysin saumaton sekä vesitiivis. Yleisimmät vuotokohdat katoilla, mm saumat, läpiviennit, ylösnostot, sekä kattokaivot saadaan elastomeerin avulla täysin saumattomiksi. Myönnämme kattotöillemme 10 vuoden vuotamattomuus takuun.

Lattiat

Lattioille polyurea sopii erityisesti kestävyytensä ja elastisuutensa ansiosta. Se silloittaa lattian halkeamat, ja suojaa betonia tehokkaasti kemikaaleja ja muita ulkoisia rasituksia vastaan. Polyurea on erinomainen valinta, kun tarvitaan nopealla aikataululla lattia vaativiin olosuhteisiin. Myös muista materiaaleista valmistetut lattiat voidaan pinnoittaa polyurealla. 

Valuma-altaat ja säiliöt

Valuma-altaiden ja säiliöiden suojaksi polyurea on luotettava ja nopea vaihtoehto. Elastomeeri suojaa ja eristää rakenteet täysin korroosiota sekä kemikaalien imeytymistä vastaan. Hyvä kemikaalin kesto sekä halkeamien silloituskyky takaavat luotettavan suojan vuosiksi eteenpäin.

Tutustu myös Sementtipohjaisiin vedeneristeisiin.

Tutustu »

Kivijalat

Kivijalkojen vedeneristys voidaan tehdä polyurealla ruiskuttamalla nopeasti ja ilman pohjien oikaisutöitä hankalankin mallisille pinnoille. Jos samassa kohteessa on tarvetta myös routaeristykselle, kannattaa tutustua myös palveluistamme löytyvään ruiskutettavan polyuretaanivaahdon etuihin ja ominaisuuksiin.

Höyrynsulut

Polyureaa voidaan käyttää myös höyrynsulkuna erilaisissa rakenteissa. Saumaton ja vahva elastomeeri kestää myös rakennusaikaiset rasitukset helposti. Vesihöyryn läpäisevyys n. 8g / m2 / 24h

Pihakannet

Pihakansien vedeneristys polyurealla on nopeana ja saumattomana kokonaisuutena luotettava ja kestävä vaihtoehto. Myös ylösnostot sekä liikuntasaumat saadaan elastomeerin avulla täysin vesitiiviiksi. Halkeamansilloituskykynsä sekä elastisuutensa ansiosta polyurea on pitkäikäinen ja varma vaihtoehto.

Pysäköintitasot

Pysäköintitasojen kansipinnoitteena polyurea on vedenpitävä ja kestävä ratkaisu, sillä se kestää hyvin raskastakin ajoneuvoliikennettä. Tarvittaessa elastomeeri on myös pintakäsiteltävissä liukkauden estämiseksi, sekä halutun värisävyn saamiseksi.

Sillat

Siltarakenteiden vedeneristyksiin polyureapinnoitteelta löytyy SILKO-hyväksyntä, ja asennus tapahtuu nopeasti myös hankalan mallisiin kohteisiin. 

EPS-tuotteet

Iskun kestävyyttä sekä kantavuutta lisäämään tuotteeseen kuin tuotteeseen.

Tutustu referensseihin »