Lännen Pinnoitetyö Oy logo

LÄNNEN PINNOITETYÖ OY:N REFERENSSIT PINNOITUKSISTA JA ERISTYKSISTÄ.

Olemme tehneet polyureapinnoituksia ja polyuretaanieristyksiä kaikenkokoisiin rakennuksiin ja rakenteisiin kaikkialla Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan. Tutustu tarkemmin työjälkeemme ja pyydä tarjous omaan kohteeseesi.

Ota yhteyttä
  • Katot

    Länsisatama, Hanko

    Muovibitumikatto 2750 m2, 2016


    Kohde oli erittäin likainen ja se jouduttiin pesemään huolellisesti ennen töiden aloittamista. Katto ei ollut perinteistä sirotteellista huopaa, vaan karumpiin olosuhteisiin tarkoitettua muovibitumia. Katto primeroitiin vielä ennen varsinaista pinnoitustyötä tartunnan maksimoinniksi. Kahden millimetrin kalvolla polyureaa katosta saatiin jälleen vedenpitävä ja tarpeeksi kestävä erittäin vaativiin olosuhteisiin meren rannalle.

     

    Teollisuuskiinteistöt, Hanko / Hyvinkää

    Huopakatot +5000 m2, 2015


    Vastasimme tuotantoteollisuuteen keskittyvän yrityksen kiinteistöjen kattojen polyureapinnoituksista Hangossa ja Hyvinkäällä. Katot ovat olleet perinteisiä tasakattoisia huopakattoja, joissa ollut ongelmana huopien halkeilut, sekä vuodot saumoista, kattokaivoista ja läpivienneistä. Pinnoituksen jälkeen katot ovat kauttaaltaan saumattomia, ja ruiskuttamalla myös kattokaivojen sekä läpivientien juuret saadaan tiivistettyä täydellisesti.


    Laitilan Kaupungintalo, Laitila

    Huopakatot 1100 m2, 2017


    Kiireellisen aikataulun vuoksi Laitilan kaupungintalon huopakatot pinnoitettiin marras- ja joulukuussa 2017. Katto suojattiin sääsuojin kauttaaltaan, ja estettiin räntä- ja lumisateen pääsy katolle. Vanhoja kattohuopia availtiin paikoitellen ja tarkistettiin, ovatko vuodot aiheuttaneet rakennevahinkoja. Tämän jälkeen katto pinnoitettiin polyurealla ja uusittiin IV-koneiden pellitykset. Pakkanenkaan ei ole este polyureapinnoittamiselle, kunhan pinnoitettava alusta on kuiva.

  • Lattiat

    Teknos Oy, Rajamäki

    Koulutusmaalaamon IV-konehuoneen lattia, 200 m2, 2017


    Teknoksen Koulutusmaalaamon IV-konehuoneiden betonilattiat pinnoitettiin ylösnostoineen Teknoksen itse valmistamalla Teknopur 300 polyurealla. Uudesta betonilattiasta poistettiin betoniliimat huolellisesti hiomalla, jonka jälkeen alueet primeroitiin kahteen kertaan. Tämän jälkeen lattioihin ruiskutettiin n 2.5 mm kalvo polyureaa.


    IV-konehuoneet saivat erittäin kovaa kulutusta kestävän pinnoitteen, joka toimii samalla myös lattian vedeneristeenä. Ylösnostoilla estettiin myös mahdollisen kosteuden pääsy lattian ja seinäelementin väliin.


    Fortum tuhkankäsittelylaitos, Pori

    Prosessitilojen lattiat, 1400 m2, 2018


    Fortumin uuden tuhkankäsittelylaitoksen prosessitilojen lattiat pinnoitettiin kauttaaltaan puhtaalla polyurealla. Sementtiliimat poistettiin tasopinnoista sinkopuhalluksella, ja ylösnostoista sekä konepedeistä hiomalla. Lattiat kestävät nyt raskaankin pyöräliikenteen sekä prosessista aiheutuvat kemialliset haitat. Kohteessa pinnoitettiin myös 4 kpl valuma-altaita.


    TYKS A-rakennus, Turku

    IV-konehuoneiden lattiat 200 m2, 2017


    TYKSin hallintorakennusten saneerauksessa tehtiin tiloihin uudet IV-konehuoneet. Konehuoneiden lattiarunko oli puinen, jonka päällä oli kipsilevytys. Levyjen saumat sekä ruuvien reiät kitattiin ja hiottiin huolellisesti, jonka jälkeen lattiat ja ylösnostot primeroitiin kipsilevylle sopivalla tartunta-aineella. Tämän jälkeen suojattiin jo maalatut seinät ja tolpparakenteet, ja pinnoitettiin lattiat ylösnostoineen noin kahden millimetrin kalvovahvuudella.


    Työhön sisältyi myös pieni pätkä rappusia – näidenkään pinnoittaminen polyurealla ei ollut ongelma. Polyurean nopean kuivumisen ansiosta saadaan myös pystypinnoille kertalevityksenä haluttu kalvonvahvuus. Pinnoitteen karheutta pystytään myös säätelemään, jolloin liukkauskaan ei ole ongelma.


    Turku Energia, Turku

    Lämpölaitoksen pumppuhuoneen lattia 60 m2, 2017


    Lämpölaitoksen pumppuhuoneen lattian vedeneristykset tehtiin käsin levitettävällä joustavalla polyuretaanielastomeerillä. Tilassa oli useita herkkiä prosessilaitteita sekä pumppuja ja se oli poikkeuksellisen hankala ja ahdas tila, joten ruiskuttavien elastomeerien käyttäminen ei ollut optimaalinen vaihtoehto.


    Sementtiliimat poistettiin huolellisesti, jonka jälkeen alueet primeroitiin kahdesti. Tämän jälkeen lattialle levitettiin itsestään tasoittuva polyuretaanipinnoite kahteen kertaan. Lopulliseksi kalvonvahvuudeksi jäi noin kolme millimetriä.

  • Valuma-altaat ja säiliöt

    Varissuon Lämpö, Turku

    Lämpölaitoksen valuma-altaan pinnoitus 350 m2, 2013


    Lämpölaitoksen öljysäiliön valuma-altaasta poistettiin sementtiliimat hiekkapuhalluksella jonka jälkeen allas pinnoitettiin tiiviiksi polyurealla. Valuma-allas ja säiliö kohteissa polyurealla saavutetaan täysi suoja imeytymistä sekä korroosiota vastaan. Polyurea kestävää myös useimpia kemikaaleja upotusrasituksessa.


    Vantaan Energia, Vantaa

    Lämpölaitoksen valuma-altaan pinnoitus 210 m2, 2013


    Vastaava urakka kuin Varissuon Lämpölaitoksen valuma-allas. Sementtiliimat poistettiin hiekkapuhalluksella, jonka jälkeen allas pinnoitettiin tiiviiksi polyurealla.


    Harjavallan Suurteollisuuspuisto, Harjavalta

    Kemikaalisäiliön valuma-allas, 60 m2, 2017


    Suurteollisuuspuiston prosessitilojen saneerauksessa rakennettiin uusia kemikaalisäiliöitä, sekä näille betoniset valuma-altaat. Valuma-altaiden eristystyöt tehtiin polyurealla. Pinnoitettavat alueet hiottiin ja tasoitettiin huolellisesti. Tämän jälkeen levitettiin tartuntaprimeri, johon levitettiin kynsihiekka äärimmäisen kovan tartunnan aikaansaamiseksi. Primerin kuivuttua altaat pinnoitettiin noin viiden millimetrin kalvonvahvuudella.


    Chemec Oy, Rauma

    Kaoliinisäiliön pinnoitus, 150 m2, 2015


    Chemec Oy:n vanhan, teräksisen kaoliinisäiliön sisäpuoliset pinnoitukset alkoivat olemaan tiensä päässä. Vanhat pinnoitteet poistettiin säiliöstä hiekkapuhalluksella, sekä karhennettiin teräksinen pinta uusien pinnoitteiden tartuntaa varten. Hiekkapuhalluksen jälkeen säiliö siivottiin, primeroitiin ja pinnoitettiin polyurealla noin neljän metrin korkeuteen asti. Pinnoitteen reuna ankkuroitiin teräslistalla kiinni säiliön seinään.


    Metsä Fibre Oy, Rauma

    Jäähdytysvesitornien altaan pinnoitus, 1100 m2, 2017


    Tehtaan vanha betoninen jäähdytysvesiallas vedeneristettiin sisäpuolelta ruiskutettavalla sementtipohjaisella vedeneristeellä. Vanha betoninen allas kärsi talvisin pakkasrapautumisesta, kun vesi imeytyi sisäpuolelta rakenteisiin ja talvella jäätyi. Altaissa oleva vesi toimi myös sprinklerijärjestelmien vetenä. Tehtaan huoltoseisakissa meillä oli 4 vuorokautta aikaa altaan pinnoitustöihin.


    Allas pestiin huolellisesti kuumalla vedellä, jonka jälkeen isot halkeamat sekä rappeumat injektoitiin täyteaineella. Tämän jälkeen allas pinnoitettiin sementtipohjaisella vedeneristeellä. Kalvonvahvuudeksi tuli keskimäärin 2,5 millimetriä.

  • Kivijalat

    Lähes kaikki kivijalkakohteet tehdään melkein saman kaavan mukaan. Rakennus on korjaustöiden alaisena ja kivijalka on kaivettu kokonaan näkyviin sekä putsattu huolellisesti. Betoni on primeroitu 1-2 kertaa, kohteen vaativuudesta riippuen. Tämän jälkeen kivijalka on vedeneristetty polyurealla.


    Kivijalan valun profiilista johtuen materiaalimenekki on ollut heittelevää tiiviin pinnan aikaansaamiseksi, noin 2-4 litraa / m2. Menetelmä on kuitenkin nopea, ja maatäytöt voidaan aloittaa heti pinnoituksen jälkeen.


    Kohteissa, joissa on tarvetta lisälämmöneristykselle, kauttamme on myös mahdollista tilata ruiskutettavaa polyuretaanivaahtoa, joka on erinomainen vaihtoehto kivijalkojen eristykseen, eristettävien pintojen hankalista muodoista johtuen. Ruiskuttamalla haastavatkin profiilit ja muodot saadaan aina 100 % tiiviiksi.


    Esimerkkikohteita:

    • As Oy Koillisväylä 9A, Lauttasaari, kivijalan vedeneristys, 85 m2, 2016
    • As Oy Klaukkalan Puolukkarinne, Klaukkala, kivijalan vedeneristys, 85 m2, 2016
    • As Oy Ryytimaantie 21, Haaga, kivijalan vedeneristys, 50 m2, 2017
  • Höyrynsulut

    Turun Kaupunginteatteri, Turku

    Yläpohjien höyrynsulut, 4000 m2, 2016-2017


    Turun Kaupunginteatterin saneerauksen yhteydessä betonisten yläpohjien höyrynsulut tehtiin ruiskutettavalla polyurealla. Kohteessa pinnoitteeseen ei kohdistu mekaanista rasitusta juuri ollenkaan, joten pohjatyöt tehtiin kevennettyinä. Vanhoja betonipintoja ei sen kummemmin käsitelty, vaan imuroitiin ja putsattiin vain huolellisesti.


    Tämän jälkeen pinnat primeroitiin, ja pinnoitettiin polyurealla noin kahden millimetrin kalvovahvuudella. Tartuntalujuus oli silti erittäin kova, pinnoitteiden ominaisuuksien sekä vanhan betonin karkeasta pintaprofiilista johtuen – huolimatta siitä, että pintaa ei käsitelty ennen pinnoituksia esimerkiksi hiomalla tai sinkopuhalluksella.


    Ruiskutusten jälkeen elastomeerin / höyrynsulun päälle asennettiin lämmöneristykset. Kohteessa käytettiin Teknoksen Teknopur 300 polyureaa, jonka höyrynläpäisevyys on 8g / m2 / vuorokausi. Polyurea kesti hyvin myös rakentamisen aikaisen liikenteen ja kävelyn pinnoilla, eikä höyrynsulun rikkoutumisesta tarvinnut murehtia.

  • Pihakannet

    Tripla, Helsinki

    Pihakannen vedeneristys, 1000 m2, 2017


    Triplan työmaalla teimme alihankkijana pihakansien vedeneristyksiä ruiskutettavalla polyurealla noin 1000 m2 alalla. Tasopinnat sinkopuhallettiin ja pystypinnat hiottiin, jonka jälkeen betoniin asennettiin tartuntaprimeri ja kynsihiekka.


    Tämän jälkeen kohteeseen ruiskutettiin polyureaa noin 2,5 millimetrin vahvuudella. Polyurea sopii korkean elastisuutensa vuoksi erittäin hyvin betonisten pihakansien vedeneristykseen. Se kestää hyvin betonin elämisen ja silloittaa mahdolliset isotkin halkeamat tehokkaasti ja murtumatta.


    Myllypuron Kampus, Helsinki

    Pihakansien vedeneristys, 800 m2, 2017


    Myllypuron Kampuksen työmaalla teimme alihankkijana pihakansien ja muiden betoni- sekä teräspintojen vedeneristyksiä ruiskutettavalla polyurealla. Tasopinnat sinkopuhallettiin ja pystypinnat hiottiin, jonka jälkeen betoniin asennettiin tartuntaprimeri ja kynsihiekka.


    Tämän jälkeen kohteeseen ruiskutettiin polyureaa noin 2,5 millimetrin vahvuudella. Polyurea sopii korkean elastisuutensa tähden erittäin hyvin betonisten pihakansien vedeneristykseen. Se kestää hyvin betonin elämisen ja silloittaa mahdolliset isotkin halkeamat tehokkaasti ja murtumatta. Kohteessa liitettiin myös teräselementtejä saumattomasti betonipintoihin yhtenäisellä vedeneristekalvolla.

  • Pysäköintitasot

    Teollisuuskatu 33, Helsinki

    Pysäköintitasojen vedeneristys, 1500 m2, 2016


    Liikekiinteistön saneerauksen yhteydessä vedeneristettiin polyurealla pysäkointitasot, ajoramppi sekä kukka-allas. Tasopinnat sinkopuhallettiin ja pystypinnat hiottiin sementtiliiman sekä epäpuhtauksien poistamiseksi. Pinnoitteeseen tehtiin noin 150 mm korkeat ylösnostot seinille, ja betoniseiniin ajettiinkin 10x10 mm urat, johon pinnoitteen reuna oli hyvä päättää.


    Pinnat primeroitiin huolellisesti kahteen kertaan ja primeriin asennettiin kynsihiekka. Tämän jälkeen tasopintoihin ruiskutettiin 4mm kalvo, ja erittäin kovalle kulutukselle joutuvaan ajoramppiin kuuden millimetrin kalvo polyureaa. Liikuntasaumoihin pinnoitekalvon sisälle liimattiin vahvikekankaat, joka jakaa liikuntasauman elämisestä johtuvaa rasitetta laajemmalle alueelle.


    Polyureapinnoite maalattiin tämän jälkeen haluttuun RAL-sävyyn polyuretaanilakalla, johon sekoitettiin kvartsihiekkaa liukuesteeksi ja kitkan lisäämiseksi. Liukuestepinnan ansiosta polyureapinnoitettu pysäköintitaso ei ole liukas ja on turvallinen kulkea ympäri vuoden.

  • Sillat

    REDI - Kalasatamankadun silta, Helsinki

    Siltarakenteiden vedeneristys, 1350 m2, 2017


    REDI - Kalasataman Keskus / Kalasatamankadun sillan rakenteita vedeneristettiin SILKO-hyväksytyllä ruiskutettavalla polyureajärjestelmällä. Sillan ajoväylien jakajien ja väliseinien perustukset ankkurointeineen vedeneristettiin kauttaaltaan polyurealla. Väliseinien kiinnityskohtien sekä moninaisten muotojen tähden rakenteita ei olisi pystynyt mitenkään vedeneristämään tehokkaasti perinteisin menetelmin.


    Rakenteet hiekkapuhallettiin ja putsattiin huolellisesti, jonka jälkeen tehtiin tartuntaprimerointi ja kynsihiekan levitys. Kynsihiekoituksen jälkeen ja ensimmäisen tartuntaprimeri kerroksen kuivuttua alueet primeroitiin vielä uudelleen. Tämän jälkeen kohteeseen ruiskutettiin polyureaa noin 2,5 millimetrin kalvovahvuudella. Kohteen vedeneristystyöt tehtiin elastomeerijärjestelmällä alusta lähtien, täysin SILKO-ohjeiden mukaisesti.

Share by: